De digitale kloof overbruggen

   HP's traject naar wereldwijde digitale gelijkheid

De digitale kloof overbruggen

HP's traject naar wereldwijde digitale gelijkheid

01-04-2023

Bij HP geloven we in de kracht van technologie om levens te veranderen en gelijkheid te bevorderen. In 2022 lanceerde het Aspen Institute de Digital Accelerator, een baanbrekend initiatief gesteund door HP, gericht op het dichten van de digitale kloof en het bevorderen van digitale gelijkheid. In 2023 is de Accelerator uitgegroeid tot een nog robuuster en doelgerichter platform, dat cruciale middelen blijft bieden aan gemeenschappen in nood. Middels onze samenwerking hebben we de Digital Equity Accelerator uitgebreid naar Mexico, Maleisië en Zuid-Afrika. Dit programma heeft al een aanzienlijke impact gehad dankzij de lessen die we hebben geleerd van het eerste cohort in 2022, met organisaties in Marokko, India en de VS.
 
We worden geïnspireerd door succesverhalen als die van het Titrit-platform van eSTEM Morocco, dat meisjes in Marokko interpersoonlijke, ondernemende en bèta-/technische vaardigheden bijbrengt. Met de steun van HP en de Digital Equity Accelerator verdeelde eSTEM laptops van HP onder lokale ngo's, waarmee digitale centra werden opgezet voor meisjes in achtergestelde gemeenschappen.
 
Terwijl we ons bereik uitbreiden, zetten we ons in om wereldwijde sociale en economische ongelijkheden aan te pakken door middel van meer digitale inclusie en gelijkheid. In 2021 hebben we ons gecommitteerd aan het versnellen van digitale gelijkheid voor 150 miljoen mensen wereldwijd voor 2030, en de Digital Equity Accelerator is een essentiële stap om dit doel te bereiken.
 
We erkennen dat het versterken van lokale organisaties de sleutel is tot succes op de lange termijn. Het cohort van 2023 bestaat uit tien non-profits en NGO's die uiteenlopende uitdagingen aanpakken, van toegang tot gezondheidszorg voor gemarginaliseerde groepen in Maleisië tot technologische training voor gedetineerde vrouwen in Mexico. Door organisaties te ondersteunen die hun gemeenschap goed kennen, kunnen we samenwerken om de digitale kloof te overbruggen.
 
Door samen te werken met groepen binnen gemeenschappen, zetten we ons in om problemen samen met gemeenschappen op te lossen, niet voor hen. We zijn verheugd om de groei en bloei van elk cohortlid te zien terwijl we samenwerken om een meer digitaal inclusieve wereld te creëren.
 
De Digital Accelerator van het Aspen Institute heeft sinds zijn oprichting, met de niet-aflatende steun van HP, het landschap van digitale gelijkheid veranderd. In totaal heeft de Accelerator in 2022 $ 944.000 aan subsidies zonder restrictie, $ 1.050.000 aan hardware en 218 uur aan mentorschap, coaching en onderwijs geleverd aan de cohortleden. Deze hulp heeft geholpen om het cumulatieve bereik van de non-profits met 1,7 miljoen mensen te vergroten. Naarmate we verder gaan, zullen we blijven leren van onze successen en uitdagingen om een nog grotere impact te hebben op digitale gelijkheid over de hele wereld.